پوشش ورق رنگی سوله

پوشش ورق رنگی سوله

پوشش ورق رنگی سوله


اجرا پوشش ورق رنگی سوله

ورق رنگی خیلی جالبه! این ورق‌ها از ورق‌های پایه گالوانیزه ساخته می‌شوند. که روی آن‌ها یک لایه رنگ به صورت کوره‌ای اعمال می‌شود. پوشش رنگی این ورق‌ها حدود ۳۵ میکرون ضخامت دارد. و مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارند. همینطور این ورق‌ها فرم‌پذیری بسیار خوبی دارند.

کاربردهای ورق رنگی بی‌شمارند! از تولید لوازم خانگی مانند یخچال و فریزر گرفته تا صنایع ساختمانی مانند سقف کاذب، ساختمان‌ها و کارگاه‌ها، صنایع فلزی مثل کابینت و بدنه کامپیوتر، و همچنین در لوازم خانگی از قبیل آبگرمکن و اجاق گاز، استفاده می‌شود. همچنین در صنعت حمل‌ونقل همچون ساخت کانتینرها و سردخانه‌ها نیز استفاده می‌شود.

انواع رنگ‌کاری بر روی ورق‌های گالوانیزه

رنگ مخصوص برای ورق‌های گالوانیزه از نوع تکنولوژی نانو است. که به صورت یک لایه نازک و شفاف بر روی سطح ورق قرار می‌گیرد. این نوع رنگ حاوی روی (Zn) است که مانند گالوانیزه کردن، از خورندگی و زنگ‌زدگی ورق جلوگیری می‌کند. روش‌ها و انواع رنگ در ورق‌های گالوانیزه در کارخانه‌های مختلف یکسان هستند، اما تفاوت آنها در ضخامت رنگ و میزان روی (Zn) موجود در رنگ است. که با طول عمر ورق رابطه‌ی مستقیمی دارد.

برای رنگ‌آمیزی ورق‌های گالوانیزه از ورق‌های گالوانیزه به روش سرد استفاده می‌شود. به همین دلیل، سطح صاف ورق گالوانیزه برای رنگ‌آمیزی دارای چالش‌هایی است. و در مرحله بعد از خشک‌شدن رنگ، نیاز به مهارت خاصی دارد. پس از خشک‌شدن رنگ بر روی ورق، باید به کیفیت، ضخامت رنگ، مطابقت با رال رنگ، چسبندگی و کیفیت آن توجه شود.

دسته‌بندی ورق رنگی

انواع ورق‌های رنگی در بازار دارای تنوع بسیار زیادی هستند . منطقهٔ رنگی آنها، کاربردهای مختلفی را پوشش می‌دهد. برخی از این رنگ‌ها با کد رال (RAL) شناسایی می‌شوند که عبارتند از:

– کروم با کد 1015
– زرد با کدهای 1023 و 1028
– نارنجی با کد 2003
– قرمز با کدهای 3000 و 3020
– صورتی با کد 4003
– بنفش با کد 4005
– آبی با کد 5015
– سبز با کد 6024
– قهوه‌ای با کد 8004
– سفید با کد 9016

این ورق‌ها شامل رنگ‌های پرتقالی ، نارنجی ، آبی ، قرمز ، سبز ، جگری ، کرمی ، بنفش ، سفید ، قهوه‌ای و آبی نیسانی است. این تنوع، به مشتریان انتخاب گسترده‌ای ارائه می‌دهد. و می‌تواند به زیبایی و جلوه بیشتر کارها کمک کند.

مراحل تولید ورق رنگی

طبق مراحل تولید ورق رنگی، می توان به شرح زیر ارائه داد:

1️⃣ در مرحله اول، نقص‌ها، ناخالصی‌ها و چربی‌های کلاف گالوانیزه حذف یا پولیش می‌شوند.

2️⃣ در مرحله دوم، سطح ورق‌ها باید صاف و یکنواخت و برای رنگ‌آمیزی حرفه‌ای و با کیفیت آماده شود. که این کار با غلتک‌های مخصوص انجام می‌شود.

3️⃣ در مرحله سوم، بعد از صاف‌کاری سطح ورق‌ها، آن‌ها را شستشو داده و خشک می‌کنند.

4️⃣ در مرحله چهارم، برای افزایش مقاومت‌های فیزیکی مانند مقاومت در برابر خوردگی، مواد شیمیایی مخصوصی اضافه کرده و در انتها آن‌ها را خشک می‌کنند.

5️⃣ در مرحله پنجم، بعد از خشک شدن ورق‌ها، رنگ را به سطح ورق‌ اضافه می‌کنند. این رنگ‌ها می‌توانند از جنس پلی‌استر، پلی‌اورتان و یا مشابه باشند. در نهایت، ورق رنگی با مقاومتی دو برابر شکل قبلی تولید می‌شود.

سه نکته مهم قبل از خرید

قبل از خرید ورق رنگی، سه نکته کلیدی وجود دارد :

1️⃣ خریداران باید ورق رنگی را با دقت کیلویی خریداری کنند. یا اگر برگی خریداری می‌کنند، حتماً به شرط وزن آن آن را اندازه‌گیری کنند.

2️⃣ باید به ابعاد درست ورق، شامل طول و عرض آن توجه کنند.

3️⃣ افرادی که قصد استفاده از ورق در فضای باز را دارند. باید اطمینان حاصل کنند که ورق دارای خاصیت ضدزنگ است.

مزایا ورق رنگی

ورق‌های رنگی بر پایه گالوانیزه فواید فراوانی دارند. این ورق‌ها نه تنها سطوح را به خوبی پوشش می‌دهند. بلکه دوام و مقاومت بالایی نیز داشته و زیبایی ظاهری و تنوع رنگی زیبایی خاصی به فضا اضافه می‌کنند. همچنین این ورق‌ها فرم گیری و شکل‌پذیری عالی دارند. نصبشان سریع و آسان است، و وزن سبکشان و ایمنی در برابر زلزله نیز ویژگی های مثبت دیگری هستند. با قیمت مناسب، این ورق‌ها یکپارچه هستند. ضدزنگ و ضد حریق مطلق، همچنین قابلیت تطبیق با محیط را دارند. مقاومت بالا در مقابل خوردگی، آب، رطوبت و حتی خوردگی، پوشش سطح عالی، مقاومت در برابر آسیب مکانیکی و گرما، همچنین منعکس کننده انرژی و ایمنی اضافی نیز از ویژگی‌های الهام بخش این ورق‌ها هستند. همچنین، تغییر رنگ نسبت به ورق گالوانیزه معمولی را هم باید در نظر گرفت.

رنگ‌آمیزی ورق ها

این ورق‌ها به دو روش عمده رنگ‌آمیزی می‌شوند:

1. روش پودری یا الکترواستاتیک:
در این روش، رنگ به صورت یک لایه و کاملاً اتوماتیک بر روی ورق اسپری می‌شود، و ورق رنگی، یکنواخت و براق است.
چسبندگی موقت بین سطح ورق و پودر رنگ توسط اعمال جریان الکتریکی و بارهای مخالف بین آنها انجام می‌شود. برای تکمیل این فرآیند، با اعمال حرارت برای ذوب پودر، پوشش کامل روی سطح ورق حاصل می‌شود.

2. روش مایع:
این روش شامل پاشیدن رنگ مایع بر سطح ورق گالوانیزه است. سپس برای تکمیل کار، فرآیند خشک شدن انجام می‌شود. در این روش، ضخامت و یکنواختی رنگ بر سطح ورق بهتر از روش پودری است. اما رنگ الکترواستاتیک کیفیت بالاتری نسبت به روش مایع دارد.

جمع‌بندی

عوامل موثر بر قیمت ورق رنگی سقف سوله

عوامل مختلفی می‌توانند در قیمت ورق رنگی سقف سوله تاثیرگذار باشند. و سبب کاهش یا افزایش قیمت آن شوند. ما در ادامه به برخی از این عوامل اشاره خواهیم کرد.

اندازه و ضخامت ورق: ورق‌های بزرگتر و با ضخامت بیشتر معمولاً قیمت بیشتری دارند.

نوع جنس ورق: ورق‌های با جنس فولادی بیشترین مقاومت را دارند. و به همین دلیل قیمت بالاتری دارند. همچنین ورق‌های آلومینیومی نیز قیمت بیشتری دارند.

نوع پوشش روی ورق: نوع پوشش روی ورق می‌تواند قیمت را تحت تأثیر قرار دهد. مثلاً، ورق‌های رنگی با پوشش پلی‌استر دارای قیمت پایین‌تری نسبت به ورق‌های رنگی با پوشش پلی‌کربنات هستند.

بازار: شرایط بازار و تقاضای مشتریان نیز می‌تواند بر قیمت ورق رنگی سقف سوله تأثیرگذار باشد.

هزینه‌های حمل و نقل و نصب: هزینه حمل و نقل و نصب باید در محاسبه قیمت ورق رنگی سقف سوله در نظر گرفته شود.

تغییرات قیمت مواد اولیه: افزایش قیمت مواد اولیه مانند فلزات و رنگ‌های صنعتی می‌تواند. باعث افزایش قیمت ورق رنگی شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *